Gratis figuuranalyse aanvragen

De figuuranalyse is je eerste kennismaking met zlim. Je wordt uitgebreid geïnformeerd over onze unieke methode. Vervolgens word je op 9 plaatsen zorgvuldig gemeten door het deskundig opgeleide personeel. Aan de hand van deze resultaten wordt bepaald welke individuele resultaten haalbaar zijn. Elke vrouw is immers verschillend.

Twijfel niet langer, ontdek wat jij kan bereiken

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Gegarandeerd resultaat mét schriftelijke centimeter garantie

Wordt het gegarandeerde resultaat niet bereikt, dan betaalt zlim een evenredig deel van de kuurkosten terug! Zo kan je zonder twijfels aan je kuur beginnen.

Vergoeding zorgverzekeraar

Afhankelijk van uw zorgverzekeraar en het pakket, wordt mogelijk het onderdeel dieetkosten van onze kuur geheel of gedeeltelijk vergoed. U ontvangt hiervoor een aparte factuur.

Medisch verantwoorde aanpak

Bewezen concept gebaseerd op individuele en motiverende begeleiding, gezonde voeding en doelgericht bewegen. Dé aanpak voor blijvend resultaat op lange termijn.

Dadels, gezond of juist niet?

Dadels

Dadels waren lange tijd de gedroogde vruchten die een beetje sneu in de supermarkt of de notenwinkel lagen te verstoffen. Opeens zijn ze supertrendy. Vooral omdat ze zo’n heerlijke zoete smaak geven aan allerlei gerechten. Vooral ‘suikerverlaters’ kiezen massaal voor dadels. Maar is het wel zo’n gezond zoetmiddel?

Dadels zijn de vruchten van de dadelpalm. Ze groeien in trossen aan de bomen en worden in november en december geoogst. Er zijn wel 400 soorten, maar wij kunnen hier maar enkele daarvan kopen. Hoewel je dadels vers kunt eten, worden ze meestal gedroogd en vaak nog van een extra suikerlaagje voorzien om ze aantrekkelijker te maken. Dadels met een suikerlaagje glimmen en zijn plakkerig. Dadels zonder suikerlaagje zijn dof van kleur. Een verse dadel, die je bij ons dus nauwelijks kunt kopen, is dik en sappig en heeft een gladde schil.

Suikerbommen

Vooral de zogenaamde ‘suikerverlaters’ die geen of minder suiker willen eten, kiezen massaal voor dadels. In taarten, koekjes, cakes en gebak worden volop dadels verwerkt. Er is tegenwoordig zelfs dadelsiroop te koop voor het zoeten van gerechten. Het is niet gek dat dadels als zoetmiddel gebruikt worden. Deze vrucht staat namelijk werkelijk bol van de suikers. Dacht je dat bananen en druiven veel suikers bevatten? Dadels bevatten meer. Verse dadels bestaan voor ruim 30 procent uit suikers. Bij gedroogde dadels loopt dat op tot wel 70 procent. Ter vergelijking: het suikergehalte van bananen ligt op 20 procent, van druiven op 16 procent.

Gezond zoet?

Dadels hebben een gezond imago omdat ze zijn herontdekt als natuurlijke suikerbron. Maar dat is onterecht. Het zijn gewoon suikerbommen, die ook best veel calorieën bevatten. Ze bevatten wat vezels, maar verder zijn andere fruitsoorten veel rijker aan vitamines en mineralen.

 

 

4p 20min Ingrediënten: 600g gnocchi 165g olijven 200g feta 2 teentjes knoflook 100g kappertjes 1…

Lees meer >

Ingrediënten voor 4p 4 luxe speltbolletjes 450g aardappelpartjes 400g geschilde asperges 4 linzenburgers 2 avocado’s…

Lees meer >

4 personen 15 min Ingrediënten 200g sojabonen 1 zak rode biet julienne (AH) 1 doosje…

Lees meer >