Een gezond dieet met Zlim

Dieet: de perfecte balans tussen gezond en genieten

Heb jij al eens een dieet geprobeerd om gewicht te verliezen? De kans is groot dat je het niet lang hebt volgehouden en helaas weer terug bent gevallen in je oude eetpatroon. De kilo’s die je in die periode bent verloren zijn er net zo snel weer aangekomen. Hoe kan dat? Wij vertellen je daar graag alles over. Daarnaast leggen we je uit hoe het wél moet. Hoe ziet een gezond dieet eruit dat écht resultaat oplevert? 

Wat is een dieet? 

Wanneer iemand een dieet volgt, leeft hij bepaalde regels na om het eetpatroon aan te passen. Zij kunnen of mogen dan sommige voedingsstoffen minder of niet meer eten. Denk aan mensen met een lactose-intolerantie. Zij laten melkproducten weg in hun voedingspatroon. Echter wanneer men het heeft over een ‘dieet’, wordt vaak het dieet bedoeld met als doel om gewicht te verliezen. Dit noemen we ook wel het energiebeperkend dieet.  

De voor –en nadelen van een afvaldieet 

Ieder afvaldieet heeft andere richtlijnen en een andere achterliggende theorie. Met ieder afvaldieet is gewichtsverlies mogelijk, mits de energie-inname lager is dan het energiegebruik. Een dieet is dus een goed idee wanneer je wil afvallen, maar is dat eigenlijk wel echt zo?

Helaas zijn er ook een aantal nadelen verbonden aan energiebeperkte diëten. Krijg jij voor een langere tijd niet alle noodzakelijke voedingsstoffen binnen? Dan bouw je tekorten op. Daarnaast kan het binnenkrijgen van te weinig calorieën zorgen voor veel gewichtsverlies in korte tijd. Dat klinkt wellicht positief, maar naast vetmassa verlies je ook overmatig veel spiermassa.  

Heb jij al eens een dieet gevolgd? Dan weet je als geen ander hoe moeilijk het is om zo’n dieet lang vol te houden. Het is te streng, te eenzijdig en ontzettend onpraktisch. Het gewichtsverlies is van korte duur. Je valt na een bepaalde tijd weer terug in je oude eetgewoontes waardoor de kilo’s er weer bijkomen. Soms komt je zelfs boven je oude gewicht uit. Zonde! Hoe kan je dan wel gezond afvallen? 

Een gezond dieet met Zlim 

Een streng afvaldieet helpt je om snel af te vallen, maar echt gezond is het niet. Je mist al snel te veel voedingsstoffen en het is lastig vol te houden. Zlim helpt jou graag met een gezond dieet dat écht resultaat oplevert.  

De Zlim methode 

Op basis van jouw leeftijd, conditie en fysieke tekorten of klachten maken wij een persoonlijk programma. Hiermee bereik je meer dan een slanker lichaam. Zlimmen maakt jou fitter en gezonder, maar je voelt je ook weer zelfverzekerd en gelukkig.  

Bewegen in warmtecabines in combinatie met individuele voedingsbegeleiding zorgt ervoor dat de kilo’s verdwijnen en je een gezonde levensstijl ontwikkelt. Onze diëtisten staan altijd voor jou klaar. Samen gaan we op zoek naar de perfecte balans tussen gezond en genieten!  

Tips voor een gezond dieet 

Om jouw dieet succesvol te maken is het belangrijk om de balans te vinden tussen gezond en genieten. Om je hier vast mee op weg te helpen geven we een aantal tips voor jouw dieet.  

Variëren is essentieel 

Waar het vroeger nog leek dat een gezond dieet iedere dag bloemkool met kip eten is, weten we tegenwoordig wel beter. Variatie is van essentieel belang voor een gezond voedingspatroon. Kies iedere dag andere groenten, koolhydraten, eiwitten en vetten. Zo krijg je een zo breed mogelijk palet aan voedingsstoffen binnen.  

De 80/20-regel 

Een gezond dieet is niet perfect. Dan zou je het ook niet lang vol kunnen houden. De 80/20-regel gaat jou helpen met je dieet. Eet je voor 80% gezond? Dan maakt de overige 20% niet zo heel veel meer uit. Er is dus af en toe ruimte voor een stukje taart of een handje chips.  

Dit maakt het mogelijk om jouw dieet écht vol te houden. Blijf de verhoudingen goed in de gaten houden. Je kan een gezonde maaltijd best een keer inwisselen voor een lekker frietje, maar het is niet iets om elke week te doen.  

Stoom je eten 

We zijn er steeds meer aan gewend om het grootste gedeelte van ons eten te bakken in bakboter of olie. Een gezond dieet bevat uiteraard gezonde vetten, maar daarvoor hoef je niet alles te bakken. Wanneer je bakboter of olie gebruikt voeg je vrij veel onnodige calorieën toe aan je gezonde maaltijd. Sterker nog, we zetten ons vuur regelmatig te hoog waardoor de vetten oxideren en er slechte stoffen worden gevormd.  

Kies je ervoor om jouw voeding te stomen? Dan hoef je geen extra vetstof te gebruiken. Het is mogelijk om je groenten, aardappels, vis en vlees te stomen. Wil je graag voldoende smaak en power toevoegen aan je eten? Dan kun je gaan experimenteren met kruiden. Daarnaast zijn citroensap en sojasaus ook goede aanraders. Dit zijn caloriearme smaakmakers die jouw dieet net wat gemakkelijker maken. 

Op zoek naar het ideale eetschema voor jouw dieet? 

Zlim helpt jou graag met het maken van het ideale voedingsschema. Geen streng afvaldieet, maar een voedingsschema dat écht het verschil maakt. Zo kun je verantwoord afvallen en het resultaat écht vasthouden.  

Heb jij nog vragen of wil je graag kennismaken met een van onze medewerkers? Neem dan gerust contact met ons op en kom langs voor een kennismakingsgesprek.  

Benieuwd wat Zlim voor jou kan betekenen?