De herfst is voor de één een prachtig seizoen, maar voor de ander een tijd van neerslachtigheid. De blaadjes aan de bomen krijgen de mooiste kleuren, maar we hebben ook te maken met felle regenbuien, gure windstoten of vervelend gesnotter: de herfst is begonnen. En je kunt er humeurig van worden. Voel je je lusteloos, moe en ietwat terneergeslagen als het najaar begint? Dan kans is groot dat je de gevoelig bent voor de bekende najaarsdip. We geven je graag enkele tips om in no time je herfstblues te vermorzelen.

Tip 1: Geniet van de buitenlucht

Trek je warme jas aan, zet een muts op en maak tijd voor een leuke herfstwandeling. Wedden dat de buitenlucht je goed doet? En al zijn herfstdagen vaak somber en grijs, toch is het goed om lekker in beweging te komen.

Happy in de herfst

Tip 2: Beweeg!

Door je lijf in beweging te zetten, krijg je energie en geef je je conditie een stevige boost. Loop eens een blokje om of dans je herfstdip van je af. Elke vorm van bewegen is goed. Wat dacht je van een (extra) Zlim-sessie? Of kijk een hier voor nog meer beweegtips.

Tip 3: Slaap voldoende

Nu de dagen korter worden, ben je sneller moe. Vecht niet tegen je slaap, maar ga op tijd naar bed. Je kunt de rust nu goed gebruiken. Probeer op vaste tijden te gaan slapen en op te staan, geef ritme aan je slaappatroon.

Tip 4: Breng sfeer in huis

Zet je lievelingsmuziek op, zet een mooi boeket bloemen op tafel of geef je interieur een opfrisbeurt met vrolijke kleuren. Op duizend-en-een manieren tover je je huis om tot een place of happiness.

Happy in de herfst

Tip 5: Ontspan

Leg je lichaam en mind in de herfst extra in de watten. Geniet bijvoorbeeld van een heerlijk warm bad, boek eens een massage of plan enkele uurtjes in de sauna. Of wat dacht je van een ontspannend kwartiertje in ozoncabine na het sporten bij Zlim?

Tip 6: Eet gezond

Kies voor gezonde en evenwichtige maaltijden. Als je je lichaam alles geeft wat het nodig heeft, vermijd je energiedipjes en vitaminetekorten. Bovendien ben je perfect gewapend tegen ziektekiemen en virussen. No hatsjoe for you!

Zlim biedt je inspiratie voor lekker en gezond eten en helpt je naar de balans tussen gezond en genieten. Wil je weten wat Zlim voor jou kan betekenen? Maak dan eens vrijblijvend een afspraak bij de dichtstbijzijnde vestiging.

Benieuwd wat zlim voor jou kan betekenen?