Dit recept wil je proberen! De smaak van de Japanse zalm met frisse salade van wortel, radijs en Chinese kool gaat geweldig samen. Een heerlijk gerecht perfect voor een warme zomerse dag. Lekker licht én gezond, boordevol groenten en gezonde vetten.

Ingrediënten zalm (2 personen)

• 2 el sesamolie
• 2 zalm steaks (evt. gerookt)
• 3 el Mirin (of 2 el honing en 1 el water)
• 3 el sojasaus (asin)
• 2 el sake (of 2 el droge witte wijn)
Zilvervlies of bloemkool/broccoli rijst

Ingrediënten salade

• handvol van elk: basilicum-, koriander- en muntblaadjes
• 1/3 Chinese kool, in reepjes
• 4 lente-uitjes in ringetjes
• 2 wortels, geschild en in dunne plakjes
• ca 6 radijsjes in dunne plakjes
• sap van 1 limoen
• 2 el sesamolie

Bereidingswijze

1. Verhit de sesamolie in een koekenpan met antiaanbaklaag, leg de zalmsteaks erin met het vel naar beneden en bak ze 2 minuten op hoog vuur, tot het vel goudbruin is. Bak vervolgens de andere kant 2 minuten.
2. Meng ondertussen de Mirin (of honing), sojasaus en sake (of droge witte wijn) samen in een kom.
3. Keer de zalm weer om, met het vel naar onderen. Schenk de marinade erover, laat even bubbelen en blijf het vocht tijdens het bakken over de zalm scheppen gedurende zo’n 5 minuten. Neem de zalm uit de pan en laat ze rusten.
4. Voor de salade doe je alle ingrediënten in een kom en knijp je de limoen erover uit. Besprenkel het geheel met de sesamolie en schep alles door elkaar.
5. Leg de zalmsteaks op een bord, sprenkel de marinade erover en serveer ze met de salade. Enjoy!

Wil jij graag meer voedingsbegeleiding? Zlim helpt je daarbij. Maak een vrijblijvende afspraak bij een Zlim-studio bij jou in de buurt.

Benieuwd wat zlim voor jou kan betekenen?