Gratis figuuranalyse aanvragen

De figuuranalyse is je eerste kennismaking met zlim. Je wordt uitgebreid geïnformeerd over onze unieke methode. Vervolgens word je op 9 plaatsen zorgvuldig gemeten door het deskundig opgeleide personeel. Aan de hand van deze resultaten wordt bepaald welke individuele resultaten haalbaar zijn. Elke vrouw is immers verschillend.

Twijfel niet langer, ontdek wat jij kan bereiken

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Gegarandeerd resultaat mét schriftelijke centimeter garantie

Wordt het gegarandeerde resultaat niet bereikt, dan betaalt zlim een evenredig deel van de kuurkosten terug! Zo kan je zonder twijfels aan je kuur beginnen.

Vergoeding zorgverzekeraar

Afhankelijk van uw zorgverzekeraar en het pakket, wordt mogelijk het onderdeel dieetkosten van onze kuur geheel of gedeeltelijk vergoed. U ontvangt hiervoor een aparte factuur.

Medisch verantwoorde aanpak

Bewezen concept gebaseerd op individuele en motiverende begeleiding, gezonde voeding en doelgericht bewegen. Dé aanpak voor blijvend resultaat op lange termijn.

Stressvol in een rommelige keuken kan leiden tot méér snacken

Stressvol in een rommelige keuken kan leiden tot méér snacken

Als je wilt afvallen zou het wel eens kunnen helpen als je de keuken beter opruimt en zorgt voor minder stress. Althans, die aanwijzing kregen onderzoekers van het Food and Brand Lab van Cornell University. Zij onderzochten welk effect je ‘mind set’ kan hebben als het gaat om ongewenst snacken.

De onderzoekers volgden een groep van 101 vrouwelijke studenten. Hen werd gevraagd om 10 minuten op een persoon te wachten. De ene helft mocht dat doen in een opgeruimde keuken, de andere helft in een onopgeruimde keuken waarin de vuile vaat nog in de wasbak stond, kranten verspreid op de tafel lagen en de telefoon kon rinkelen. Voordat de vrouwen de keuken binnengingen, werd het ene deel van de onderzoeksgroep gevraagd om zich een stressvolle periode in hun leven te herinneren en te beschrijven. Het andere deel van de vrouwen werd gevraagd een niet-stressvolle periode op te halen. Beide groepen mochten in de al dan niet opgeruimde keuken vrijwillig koekjes, crackers of wortelen proeven.

2 keer zoveel koekjes

De groep die zich een niet-stressvolle periode had herinnerd, bleek in een rommelige keuken gemiddeld 100 calorieën minder tot zich te nemen, dan de groep die een gestreste periode had beschreven. De hogere calorie-inname in de gestreste groep was vooral toe te schrijven aan de koekjes, de vrouwen aten er gemiddeld 2 keer zoveel van als de vrouwen in de groep die zich geen stress hadden herinnerd. De geteste chaotische omgeving leek geen invloed te hebben op de (meer)consumptie van crackers en wortels.

Mindset als buffer of trigger

De onderzoekers concluderen dat een chaotische omgeving in combinatie met stress je kwetsbaar kan maken voor een ongezonde voedingskeuze. De mindset kan als buffer of trigger werken. Volgens de co-auteur van het onderzoek, Brian Wansink, is het hebben van een opgeruimde schone keuken een makkelijkere manier dan meditatie, om snacken in de keuken tegen te gaan.

rommelige keuken

 

4p 20min Ingrediënten: 600g gnocchi 165g olijven 200g feta 2 teentjes knoflook 100g kappertjes 1…

Lees meer >

Ingrediënten voor 4p 4 luxe speltbolletjes 450g aardappelpartjes 400g geschilde asperges 4 linzenburgers 2 avocado’s…

Lees meer >

4 personen 15 min Ingrediënten 200g sojabonen 1 zak rode biet julienne (AH) 1 doosje…

Lees meer >