Onder de rook van Rotterdam, in het dorpje Westmaas, staat de 48-jarige Mariska van der Linden voor de klas. Ze is getrouwd en heeft een zoon van 14. Naar eigen zeggen is ze absoluut niet sportief, ze kan nog geen bal vangen. Toch gaat ze al een dikke negen jaar wekelijks naar Zlim. Omdat ze graag lekker in haar vel blijft.

Mariska: “Toen ik tegen de veertig liep vond ik dat het allemaal wel een beetje strakker mocht. Ik hoefde niet zo zeer af te vallen, maar een hier een beetje minder en daar een beetje meer mocht wel. Een beetje shapen, dat wilde ik.” Een sportschool trok haar totaal niet. “Ik hou er gewoon niet van, dan moet ik dingen doen die ik niet leuk vind. Ik ben toen dus echt gaan zoeken naar iets wat bij me past. Ik kwam uit bij Zlim.”

Gezonde voeding zorgt voor een gezonde leefstijl

Voor en door vrouwen

De kleinschaligheid en de persoonlijke begeleiding is een van de grootste pluspunten van Zlim, vindt Mariska. “Dat stukje extra, de mens achter de klant zien, dat maakt Zlim zo anders dan anders. Er is oprechte interesse in je, als mens. Daar heb ik behoefte aan.” Er was nog een reden waarom Mariska voor Zlim koos. Zlim is speciaal voor vrouwen. “We komen allemaal op een leeftijd waarop onze hormonen op enorme invloed op ons krijgen. Dat heeft ook een verandering in je figuur tot gevolg. Ik vond het heel fijn om dat met andere vrouwen te kunnen delen, de medewerkers herkenden en erkenden mijn problemen en dachten mee aan een oplossing. Ze begrijpen je.”

Shape it up!

Ze startte met een kuur, al wilde ze niet per se gewicht verliezen. Door het bewegen in combinatie met het voedingsadvies viel ze toch een paar kilo af. “Dat was natuurlijk mooi meegenomen. Maar het ging me om het shapen en dat is echt fantastische gelukt! Ik vind het belangrijk om goed voor je lijf te zorgen en er goed uit te zien, dat gaat heel goed bij Zlim.”

Iets lekkers mag

Ook over het voedingsadvies is ze enthousiast. “Ik at eigenlijk al heel gezond. Het fijne bij Zlim is dat het geen dieet is. Bovendien hebben ze een heel menselijke benadering. Het is nou eenmaal menselijk dat we gewoon af en toe iets lekkers willen. Dan gaat er dus wel eens iets mis, in je voedingsprogramma. Maar je krijgt nooit een bestraffende opmerking of iets dergelijks, je krijgt begrip. En dat maakt eigenlijk dat je gemotiveerd blijft om je doel te halen. Je moet jezelf ook af en toe iets gunnen om het vol te houden. Gezond eten kost me weinig moeite, maar één keer per week die boterham met pure hagelslag is echt mijn guilty pleasure.”

Zlim is een aanrader

Na haar kuur bleef Mariska sporten bij Zlim. “Inmiddels is het al negen jaar mijn woensdag ritueel. Een half uurtje sporten en daarna ga ik boodschappen doen. Echt een stukje me-time midden in de week. En sporten op afspraak is wel zo praktisch!”

Mariska vindt Zlim een aanrader voor alle vrouwen. Ze heeft al diverse mensen in haar omgeving geadviseerd om ook te gaan Zlimmen. En omdat het niet blessure gevoelig is, is het geschikt voor iedereen. De vele tips en recepten op het gebied van voeding, samen met de oefeningen maken het programma een succes. “Het gaat niet vanzelf hoor, je moet er echt voor werken. Maar als je dat doet is het resultaat fantastisch. En het is bovendien nog gezellig ook!”

Ben je enthousiast geworden en wil je beter in je vel komen? Maak dan een afspraak met de dichtsbijzijnde Zlim vestiging.

Benieuwd wat zlim voor jou kan betekenen?