De Thermo Fysische Methode, wat is het en wat doet het?

Bewegen volgens de Thermo Fysische Methode, kortweg TFM, is een doelgericht en medisch onderbouwd oefenprogramma gericht op afslanken en figuurcorrectie. Zo’n dertig jaar geleden werd deze bewegingstherapie bedacht door een Zwitser in samenwerking met een Amerikaanse arts. De Thermo Fysische Methode is gebaseerd op algemeen aanvaarde principes uit de sportgeneeskunde, de fysiotherapie en de voedingsleer. Het oefenprogramma is afgestemd op de gebruiker, waarbij conditie, gewicht en leeftijd worden meegenomen.

Thermo Fysische Methode en de warmtecabine

Een warmtecabine, zo’n cabine wordt verwarmd tot een temperatuur van 36 graden. Je hoofd steekt door een opening naar buiten en blijft dus koel. In de warmtecabine zitten lussen die bij het uitvoeren van de oefeningen meer weerstand geven voor nog meer intensiteit.

Geen spierpijn door de Thermo Fysische Methode

Bewegen in deze verwarmde cabine biedt een flink aantal voordelen. Doordat het lichaam kunstmatig wordt opgewarmd en de temperatuur constant op hetzelfde niveau van 36 graden blijft is er geen warming up nodig, maar ook geen cooling down. Hierdoor heb je slechts 30 minuten nodig om een hele gerichte workout te doen. Bovendien is door de warmte ook de bloedsomloop of bloedcirculatie beter. Spieren voeren daardoor makkelijker melkzuur af, zodat er geen sprake is van spierpijn en blessures kunnen worden voorkomen.

Bijzonder aan de afslankmethode is dat de bewegingen voornamelijk liggend worden uitgevoerd in de verwarmde cabine. De voornamelijk liggende houding heeft als voordeel dat er minder belasting komt op rug en gewrichten, wat deze manier van bewegen ook toegankelijk maakt voor mensen met lichamelijke klachten, zoals bijvoorbeeld reuma, fibromyalgie, artrose, rugpijn of blessures. Ook voor mensen op leeftijd is het een veilige manier om blessurevrij in beweging te blijven.

Zlim afslanken met ondersteuning en motivatie

Afslanken door de Thermo Fysische Methode

Het resultaat van bewegen volgens de TFM is een slanker en strakker figuur. Bewegen in de warmte zorgt voor een hogere vetverbranding, waardoor een sessie van 30 minuten al voldoende is. Al binnen 10 sessies zijn de resultaten zichtbaar. Behalve een strakker en slanker lijf zorgt deze methode ook voor een verbetering van de huid. Cellulitis vermindert, stress en vermoeidheid nemen af. Door de oefeningen worden spieren opgebouwd en dat zorgt voor een zichtbare, natuurlijke figuurcorrectie en een betere vetverbranding. De Thermo Fysische Methode past bij een gezonde leefstijl en zorgt voor een stralend resultaat.

Thermo Fysische Methode bij Zlim

Zlim maakt gebruik van de Thermo Fysische Methode, maar de gehele Zlim methode omvat meer dan alleen een uitgekiend bewegingsprogramma in de warmtecabine. Na het bewegen sluit je af met ozontherapie. In combinatie met een individueel voedingsadvies van een gediplomeerde diëtiste en/of gewichtsconsulente, zorgt ervoor dat de kilo’s verdwijnen en je een gezonde levensstijl ontwikkelt.

Zlim methode twee keer per week een half uurtje bewegen in een warmtecabine

Benieuwd wat Zlim voor jou kan betekenen?

De Zlim methode

Benieuwd wat Zlim voor jou kan betekenen?