Karin Janssen (59) kreeg op haar 30e de diagnose fibromyalgie. Een aandoening waarbij je last hebt van chronische pijn in je spieren en bindweefsel. “Het heeft echt tijd gekost om die diagnose te aanvaarden. In het begin ging ik steeds over mijn grens en luisterde ik niet naar mijn lichaam. De prijs die ik betaalde werd steeds hoger. Uiteindelijk moest ik gewoon een stapje terug doen.”

“Bij Zlim kon ik mijn verhaal kwijt en er werd ook geluisterd. Ik voelde me 100% welkom en niet veroordeeld.” Op basis van dat gesprek is voor Karin een programma op maat samengesteld. De oefeningen zijn speciaal voor haar geschreven. “De betrokkenheid van de begeleiding is enorm. Altijd is er iemand die je begeleidt, die aan je vraagt of de oefening lukt en of je comfortabel bent. Ook word je gecorrigeerd als je houding niet optimaal is. Na afloop krijg ik altijd de vraag hoe het gaat, hoe het écht gaat, en of je merkt dat je klachten minder worden. Het is gewoon een warm bad, letterlijk en figuurlijk!”

Zlim sporten met fibromyalgie

Minder klachten, meer resultaat

Over die klachten gesproken, bij Karin zijn ze inderdaad verminderd. Natuurlijk heeft dat ook te maken met het feit dat ze intussen heel wat kilo’s kwijt geraakt is. Daardoor is er minder belasting op de spieren en gewrichten. De warmte en ontspanning van de cabines dragen ook een positieve steen bij.

“Inmiddels ben ik al bijna 10 kilo kwijt, zo geweldig! De aandacht die je krijgt maakt dat je gewoon een beetje verslaafd raakt aan het Zlimmen. En wat ik aan kilo’s kwijt ben heb ik er aan zelf vertrouwen bij. Dubbel resultaat dus!”

Dat gewichtsverlies is mede te danken aan het voedingsadvies wat Karin kreeg. Dat is volgens haar heel goed in elkaar gezet, met ruimte voor verwenmomentjes. “Als ik alles wat ik mag eten op een dag klaar leg, heb ik aan het eind van de dag vaak nog over. Het is heerlijk eten en echt genoeg.”

Hoe Karin uiteindelijk toch haar sportieve balans vond bij Zlim lees je in een interview met haar op het Zlim inspiratie blog.

Benieuwd wat zlim voor jou kan betekenen?