Lees hier alle maatregelen omtrent corona: meer info

Kwark is hele verse ongezouten kaas. Het is namelijk het beginstadium van de kaasbereiding. Daarom wordt kwark in Frankrijk ook fromage frais – verse kaas genoemd. Kwark is lichtzuur en fris van smaak. De meeste mensen denken dat kwark altijd heel mager is, maar dat geldt alleen voor de magere variant. In dit recept combineert de kwark goed met verse kruiden en aardappels.

Dit recept is een bijgerecht voor 4 personen en staat binnen ca. 55 minuten op tafel.

Ingrediënten
• 4 grote aardappelen
• 225 gr. magere kwark
• 3 el. gehakte groene kruiden (peterselie, bieslook, kervel, dille)
• zout en versgemalen peper

Bereidingswijze
1. Verwarm de oven op 200°C.
2. Borstel de aardappelen met schil schoon onder koud stromend water. Prik de schil hier en daar in om openbarsten te voorkomen.
3. Meng de kwark met de groene kruiden en zout en peper.
4. Verpak de aardappelen in aluminiumfolie. Gaar de pakketjes voor 40 – 45 minuten in het midden van de oven. Laat de aardappelen afgedekt daarna nog 4 minuten nagaren.
5. Snijd de gare aardappels aan één zijde open, druk ze iets verder open en verdeel de kruidenkwark erover.

Serveer de gepofte aardappels met een frisse ananas-koolsalade of tomatensalade.

Gepofte aardappel met kruidenkwark

Benieuwd wat zlim voor jou kan betekenen?