Erica Verhoeff is 64 jaar en woont samen met haar man in het Gelderse Elst. Hun vier kinderen zijn de deur uit, maar stilzitten is er niet bij. Erica werkt nog vier ochtenden in de week, en past ook een dag in de week op haar kleinkind(eren). Ook op sportief gebied levert ze graag nog een prestatie.

“Ik ben altijd sportief geweest. Jarenlang deed ik aan wedstrijdzwemmen, maar toen er kinderen in het spel kwamen werd dat lastig te plannen. Ik ben toen gaan hardlopen. Dat doe ik nog steeds. Tien jaar geleden ben ik ook begonnen bij Zlim.”

Stiekem wat kilo’s aankomen

Te zwaar was ze niet, maar Erica merkte wel dat ze steeds stiekem wat kilootjes aankwam. “Ik kende wel Zlim vanuit het dorp. Toen ik tien jaar geleden een folder in de bus kreeg besloot ik daar een kuur te doen om die extra kilo’s kwijt te raken.” Na elke kuur last ze een pauze in. Ze hoeft dan ook niet meer gewicht te verliezen en houdt het prima vol met haar overige sportieve activiteiten. “Als ik een kuur volg dan loop ik nog een keer per week hard, anders twee keer per week. Een kilometer of 10 loop ik dan.” Als haar gewicht in de loop van het jaar, meestal in de zomervakantie, weer toeneemt dan start ze weer bij Zlim. “Het is tenslotte niet gezond om jaarlijks een paar kilo aan te komen. Op deze manier voorkom ik dat en blijf ik toch best stabiel. Ik schommel wel, maar hooguit een kilo of 5. Dat is er ook weer af te trainen.”

Gebroken ribben

Hoe sportief ook, er gebeurt wel eens iets waardoor sporten even niet meer kan. Zo kneusde Erica een paar jaar geleden twee ribben, tijdens het skiën. Het jaar daarop bij de wintersport brak ze zelfs een rib. “Ik zat toen nog in een kuur bij Zlim. En sporten gaat met een pijnlijke rib echt niet. Gelukkig was er bij Zlim in Elst alle begrip en mocht ik mijn kuur pauzeren en een paar weken doorschuiven. Na een week of vier hebben we toen samen gekeken wat er weer kon. Wat te pijnlijk was deed ik niet of ik kreeg een alternatieve oefening. Dat is heel plezierig.”

Sporten na herstel van ziekte

Extreem vermoeid na corona

Of dat nog niet genoeg was, kreeg ze vorig jaar ook Covid. Vier weken heeft ze hoge koorts gehad en ze was extreem vermoeid. Ze moest haar conditie weer vanaf niets opbouwen en op eigen kracht, want Zlim was in die tijd gesloten. “Maar toch was er betrokkenheid, zo bijzonder en fijn! De eigenaar van Zlim Elst is toen bij me op bezoek geweest om te zien hoe het met me ging. Ze motiveerde me om op het hardlopen weer op te pakken. Ik begon echt met minuten werk. Ook gaf ze me voedingsadvies; om met gezond eten weer op krachten te komen. Dat was een warme deken.”

De kracht van Zlim

Volgens Erica blijkt daar ook uit wat de kracht van Zlim is. Bij een andere sportschool vind je dat niet zo snel. Door de persoonlijke aandacht die je krijgt en het kleinschalige is sporten bij Zlim ook gewoon gezellig. “Het wordt een ‘positieve verplichting’, omschrijft ze mooi, door de gezellige sfeer en de persoonlijke benadering wil je gewoon graag sporten bij Zlim.”

Ook ervaart ze, vooral nu ze wat ouder wordt, de voordelen van het sporten in de warmtecabine. “En die ozon! Dat is zo fijn. Mijn huid is daar echt heel mooi van geworden en een stuk strakker!

Fan van Zlim

Erica is een echte fan van Zlim. “Zlim is er echt voor iedereen. Want of je nou 3 of 20 kilo af wilt vallen, het kan allemaal. Dat maakt het bijzonder; ieder komt er met zijn eigen verhaal, en toch hebben we allemaal hetzelfde doel. Er wordt met je meegedacht en er is oprecht aandacht. Kom je een keer niet? Dan vragen ze soms best even door waarom niet, en motiveren ze je om door te zetten met jouw eigen programma. Dat maakt het heel persoonlijk en dat levert veel op. Ze helpen je ook echt op gang als je een tijdje niet hebt kunnen sporten, door letsel of door ziekte. Op jouw tempo, aangepast aan jouw wensen. Het is de investering dan ook echt waard.”

Wil jij graag weer gaan sporten, na Covid of andere lichamelijke klachten? Zlim helpt je graag op weg naar een gezonde leefstijl. Neem contact op met de vestiging bij jou in de buurt voor een kennismakingsgesprek.

Benieuwd wat zlim voor jou kan betekenen?