Augustus! De meest zomerse maand van het jaar. Het land staat bol van de vakantie vierende mensen. Sommigen reizen af naar zuidelijkere oorden, voor nog meer zomerse sferen. Anderen, dit jaar meer dan anders, blijven in eigen land en trekken er massaal op uit. In augustus kan alles, het is zomer in overvloed! Mensen zijn blij, genieten van hun vrije tijd, stranden en terrassen zijn gezellig druk. En laten we eerlijk zijn, veel meer dan een fijne strandtent, een beetje zon en een lekker drankje en hapje heb je toch niet nodig?

Zomerbruin met groenten en fruit

De zomer is bij uitstek het seizoen om te stralen. Na al dat harde werken in de Zlim studio kun je daar dan ook lekker van genieten. Of je nu net start met zlimmen, al wat kilo’s kwijt bent of dat je nog moet beginnen, jouw summerbody mag er zijn! Fijn ook als je een beetje kleur op je lijf krijgt. Wist je dat het eten van groenten en fruit je daarbij kan helpen? In rode of oranje kleurige groenten, zoals wortelen of paprika, zit bètacaroteen. Een antioxidant die verkleuring van de huid vergemakkelijkt. Een aanrader dus om bij de barbecue op tafel te zetten. Of gewoon lekker bij de borrel. Natuurlijk moet je wel uitkijken in de zon. Verbranding willen we voorkomen.

In tomaten zit bètacaroteen

Ook daar heeft de natuur een oplossing voor bedacht. Uit onderzoek blijkt dat het eten van tomaten zon verbranding kan helpen voorkomen. Tomaten bevatten veel lycopeen. Dat is een antioxidant die de ontstekingsreactie van de huid op de UV-schade vermindert, en dus roodheid en verbranding helpt voorkomen. Maar het eten van tomaten, vooral bewerkte tomaten zoals in ketchup, tomatenpuree, tomaten -soep of -sap, komt overeen met een zonnebrandcrème van SPF 1,3. Lang niet genoeg natuurlijk, dus goed blijven smeren!

Augustus heeft seizoensgroenten in overvloed

In augustus is het niet alleen zomer in overvloed, ook groenten vers van het land zijn deze maand volop aanwezig. We noemen: aardappelen, andijvie, artisjok, aubergine, bleekselderij, bloemkool, broccoli, chinese kool, courgette, groene selder, groenlof, knolselder, komkommer, koolrabi, kropsla, maïs, paddenstoelen, paprika, prinsessenbonen, pompoen, prei, raapstelen, radijs, rode biet, rodekool, savooikool, snijbonen, spinazie, spitskool, tomaten, uien, venkel, warmoes, wittekool en wortelen. Keuze genoeg! Daar kan het niet aan liggen.

Zlimme keuze: gegrilde groenten op de barbecue

Zomers gemak met groenten

In de zomervakantie willen we ook wel een beetje gemakkelijk eten. Nou, dat kan natuurlijk! Want zeg nou zelf, wat is er makkelijker dan een beetje grillen op de barbecue? Courgette, aubergine, paprika, allemaal heerlijke groenten om op het rooster te leggen. Insmeren met een beetje olijfolie, desgewenst met een beetje knoflook… Heerlijk én verantwoord.
Of een lekkere tomatensalade, dan werk je gelijk aan de bescherming van je huid. Ga je even niet gaat barbecueën, kies dan eens voor een maaltijdsalade met bulgur. Mogelijkheden te over deze maand. En allemaal passend in een verantwoord voedingspatroon. In augustus kun je wel heel gemakkelijk de balans tussen gezond en genieten vinden. Oh, en heb je onze gratis download vol met zomerse recepten en tips al gezien?

Wil jij een duwtje in de rug deze zomer, om nog beter in je vel te komen? Maak dan vrijblijvend een afspraak bij de dichtstbijzijnde vestiging van Zlim en kijk wat we voor jou kunnen doen.

Benieuwd wat zlim voor jou kan betekenen?