Lees hier alle maatregelen omtrent corona: meer info

Maart. De dagen worden langer en lichter, de eerste lammetjes dartelen vrolijk in de wei. Ook komt er langzaam maar zeker wat meer kleur op uit de grond. Met de eerste voorjaarszon op je gezicht, en het vertrouwen dat het toch echt wel een keer warmer wordt, gaan je gedachten uit naar de zomer. Het idee van een warme dag aan het water is zo’n heerlijk vooruitzicht. Ondertussen maak je in je hoofd wel even de balans op.

Je hebt net genoten van een heerlijke ski vakantie. Lekker ontbijten op z’n Oostenrijks, en uiteraard een Bratwurst tussen de middag. Natuurlijk ben je niet de beroerdste en ga je ook gewoon gezellig mee voor de après ski. Bij het diner een flink bord spaghetti of een enorme schnitzel met friet. Het is dan immers vakantie. Ook als je thuis bent gebleven heb je het er misschien even lekker van genomen. Moet kunnen, tenslotte. Alle carnavalsvierders zijn vast ook getrakteerd op de daarbij behorende lekkernijen.

Zlim seizoensgroenten maart

Vol energie de lente in

Misschien wil je een paar kilo afvallen. Of zou het hier en daar wat meer gespierd kunnen. Je kunt ook wel wat meer energie gebruiken, maar waar begin je? Hoe vind je de balans tussen gezond en genieten en hoe word je summer-proof? Drastische maatregelen zijn vaak niet nodig. Een beetje meer beweging in de buitenlucht is al vaak een goede start. En wil je gerichter aan het werk, dan kun je gaan bewegen bij Zlim. De medische verantwoorde aanpak zorgt altijd voor het beste resultaat. Ook voor voedingsadvies ga je natuurlijk naar Zlim.

En over eten gesproken; ook in maart kunnen we natuurlijk weer lekker eten met de groenten van het seizoen. Vers geoogst, vol smaak en rijk aan vitaminen. De seizoensgroenten van de maand maart zijn: aardappelen, bloemkool, boerenkool, groene selder, knolselder, koolraap, paddenstoelen, pastinaak, pompoen, prei, raap, radijs, rammenas, rode biet, rodekool, savooikool, schorseneren, spinazie, spruiten, uien, veldsla, winterpostelein, witlof, wittekool en wortelen.

Zlimme recepten voor maart

Natuurlijk hebben we veel van deze groenten al vaker gezien en gegeten deze winter. Maar de tijd van stevige stamppotten gaat langzaam aan over in iets met meer diversiteit, meer kleur, meer smaak en meer structuur. Een van de eerste nieuwere smaken deze maand is bijvoorbeeld onze eigen Hollandse bloemkool. Wie kent het niet? Heerlijk traditioneel als gekookte groente, met of zonder sausje. Maar je kunt ook een keer kiezen voor bloemkoolrijst! Heb je zeker weten je groenten tax gehaald voor die dag. Lekker, licht verteerbaar en weinig calorieën. Zlim zorgt natuurlijk weer voor de heerlijkste recepten, zoals deze Indiase curry met bloemkoolrijst.

Zlim afvallen inspiratie recept indiase curry met bloemkoolrijst

Een gezond eetpatroon met Zlim

Uiteraard staan er tal van lekker en gemakkelijke recepten op de website van Zlim. Allemaal passend bij een gezond eetpatroon, dus zonder schuldgevoel aan tafel. Wil je meer weten over bewust eten en een gezonde levensstijl? Neem contact op met de dichtsbijzijnde Zlim vestiging voor een uitgebreid kennismakingsgesprek.

Benieuwd wat zlim voor jou kan betekenen?