Onze mentale en fysieke gezondheid is nooit belangrijker geweest dan nu het coronavirus ons in de greep houdt. Zorgverleners en andere professionals adviseren om juist nu in beweging te komen én te blijven. Steeds meer berichten vanuit de professionele zorg laten ons weten dat er een verband bestaat tussen de mate van klachten bij corona en overgewicht. Mensen met een hoger gewicht hebben aanzienlijk meer last van de klachten. Zlim voorziet in de behoefte van een gezonde leefstijl met beproefde methode van bewegen en voeding.

Geen streng dieet

Dan maar snel een paar kilo afvallen zul je denken? Toch is het volgens de professionals geen goed idee om snel af te willen vallen. Door een crash- dieet kan er een gebrek aan voedingsstoffen ontstaan, waardoor je een voedingspatroon krijgt dat je immuunsysteem nog verder aantast. Liesbeth van Rossum, internist Erasmus MC zegt in een eerder gepubliceerd artikel van de NOS: “Natuurlijk is het goed om obesitas op te lossen, maar dat is niet in een dag gebeurd. Dan moet je langdurig je eet- en leefpatroon veranderen.”

In tijden van corona is overgewicht een extra groot gezondheidsrisico. De weinige jongeren die op de IC’s belandden waren vaak te zwaar. NOSop3 legt je in de onderstaande video uit hoe obesitas een groeiende pandemie is, maar vooral ook waarom vingerwijzen weinig zin heeft.

Persoonlijke begeleiding werkt

Afvallen is niet makkelijk, maar met Zlim sta je er niet alleen voor. Aan de hand van je wensen, leeftijd, metabolisme, lichaamsbouw en conditie wordt er een persoonlijk plan opgesteld dat aansluit bij jouw levensstijl. De medewerkers van Zlim geven je persoonlijke begeleiding tijdens het hele afslankproces. Met de juiste ondersteuning is langdurig gewichtsverlies ook voor jou haalbaar!

Voedingsadvies op maat

Een gezonde levensstijl en bewustwording van je lichaam is belangrijk, maar wat is verantwoord en waar doe je goed aan? Dat is waar Zlim bij helpt. Je krijgt voedingsadvies op maat van gediplomeerde diëtisten en/of gewichtsconsulenten. Eten volgens de richtlijnen van gezonde voeding, afgestemd op jouw persoonlijke situatie. Je zult versteld staan wat je mag eten en in welke hoeveelheden. Ook zonder honger te lijden kun je kilo’s afvallen! Geen lastige trajecten of dure investeringen, maar wel het steuntje in de rug en een helder plan en doel voor ogen.

Wil jij inspiratie voor gezonde en lekkere recepten? Download dan ons gratis receptenboek!

Zlim- voedingsadvies op jouw persoonlijke levensstijl afgestemd

Sporten in een verwarmde cabine

Afvallen is pas echt effectief als je niet alleen je eetpatroon aanpast, maar ook genoeg beweegt. In een verwarmde cabine kun je doelgericht en medisch verantwoord sporten onder deskundige begeleiding. De oefeningen voer je liggend uit, waardoor je rug en gewrichten ontlast worden. De warmte in de cabine bevordert de doorbloeding van je huid en spieren en voorkomt spierpijn. Na het sporten sluit je af met een kwartier ozontherapie. In de ozoncabine kun je heerlijk ontspannen terwijl de ozonzuurstof je bloeddoorstroming stimuleert en je huidcellen sneller vernieuwen.

Hoogleraar gezondheidspsychologie Andrea Evers zei in het programma Het coronavirus: feiten en fabels: “Veel stress in tijden van corona komt voort uit onzekerheid. Als je actief bent, krijg je een ander perspectief, kun je beter oplossingsgericht denken en de neerwaartse spiraal doorbreken.”

Zlim helpt je doelen te bereiken

Effectief en gezond afslanken onder begeleiding van een persoonlijke coach met een wetenschappelijk bewezen methode. Dat is waar Zlim voor staat. Door de combinatie van op maat gemaakte voedingsadviezen, sporten in warmtecabines en ozontherapie wordt afvallen geen straf, maar een beloning voor jezelf! Lees de ervaringen van degenen die je voor gingen en zet dit jaar in op Zlim afvallen. Je kunt terecht bij diverse vestigingen in Nederland en België. Maak nu een vrijblijvende afspaak.

Benieuwd wat zlim voor jou kan betekenen?