Floor Vleeshouwers (26) is een ondernemend type. Stilzitten is er niet bij, als het aan haar ligt. Ze kocht in 2019 samen met haar man een huis in Bocholt, net over de Belgische grens. Dat hebben ze flink onderhanden genomen en wonen er inmiddels met veel plezier, samen met hun 2 honden en 2 paarden. Floor werkt op een geitenmelkerij in Nederland en doet daar zo’n beetje alles wat nodig is voor de dagelijkse verzorging van deze dieren; van helpen bij verlossingen tijdens het lammerseizoen, tot het uitmesten van stallen.

Rugklachten door schuine rugwervels

Een jaar of 3 geleden krijgt ze flinke rugklachten. Een hele eenvoudige beweging pakte verkeerd uit en leverde onmiddellijk veel pijn op. Ze raakte er zelfs een beetje van in paniek. Dit was écht anders dan de klachten die ze bij haar familie wel eens had gezien. Omdat de pijn vrij hoog zat, wilde de fysiotherapeut eerst dat er foto’s gemaakt zouden worden. “Mijn onderste rugwervels staan niet helemaal netjes recht op elkaar, bleek uit die foto. Eén zit er zeg maar schuin in, waardoor de spier die daar loopt teveel ruimte heeft om naar links of rechts te bewegen. Als ik een verkeerde beweging maak, dan floept die spier ernaast en dat levert veel klachten op.”, vertelt Floor.

Na de diagnose gaat ze terug naar haar fysio en start met oefeningen. Dat gaat goed, al zijn de klachten niet verdwenen. Nog steeds gaat het bij een bepaalde beweging mis. Inmiddels weet ze wel dat ze niet in paniek hoeft raken. Floor gaat verder: “Als ik kalm blijf en rust neem dan trekt het meestal weer weg na een tijdje. Ik blijf wel bewegen hoor, maar met een lagere inspanning. Gek is het wel, want als ik mijn rechterbeen wil verzetten dan lijkt het net of het wordt teruggetrokken, het voelt als een soort verkramping.”

Zlim sporten met rugklachten

Spieren versterken

Als haar moeder bij toeval een keer mee gaat naar de fysio, tipt ze haar dat dergelijke oefeningen ook bij haar sportschool gedaan worden. “Mijn moeder sportte al een tijdje bij Zlim en dat beviel haar goed. De oefeningen die ze mij zag doen, zag ze met regelmaat ook daar voorbij komen. Daarom ben ik een keer gaan kijken bij Zlim in Weert. De warmte van de cabine was zó lekker, dat ik sindsdien twee keer per week daar mijn oefeningen doe.” Floor traint met name haar buikspieren, bovenbenen en bilspieren. Zo zorgt ze ervoor dat de spieren rondom de rug versterken, waardoor de rug wordt ontlast. En met resultaat.

“Het sporten bij Zlim draagt goed bij aan de vermindering van mijn klachten. Ik ben een stuk minder stijf. En als ik elke week netjes twee keer ga sporten, heb ik niet zo vaak fysiotherapie nodig. Dat heb ik vooral gemerkt toen Zlim eerder dit jaar de deuren moest sluiten vanwege Corona. Voor mij was dat echt een ramp, ik hoop dan ook van harte dat het niet nog eens nodig is!”

Niet alleen om af te vallen

Hoewel ze af en toe wel op de weegschaal stapt, heeft Floor geen voedingsadvies nodig. “Maar,” zegt ze, “Zlim is er écht niet alleen maar voor mensen met gewichtsproblemen. Juist niet! Het helpt je gewoon om zo gezond mogelijk te bewegen, om lekker in je vel te komen en te blijven. Die warmte is een geweldig pluspunt ten opzichte van andere sportaanbieders, maar ook de persoonlijke aanpak is fantastisch. Hoe je weekend was, of, in mijn geval hoe de verbouwing van ons huis ging, de medewerkers zijn echt geïnteresseerd. En als je een keer je dag niet hebt, dan mag dat ook gewoon.”

Wil jij ook weten of Zlim jou kan helpen bij het verminderen van bijvoorbeeld rugklachten? Neem contact op met Zlim en maak een afspraak een van onze begeleiders. Ze stellen met plezier een programma voor je samen zodat je het leven vol energie en vertrouwen tegemoet kunt gaan.

Benieuwd wat zlim voor jou kan betekenen?