Super enthousiast, vol energie en goed in haar vel, dat is hoe je Marjolijn het beste kunt omschrijven. Ze sport sinds een paar jaar bij Zlim in Huizen, en heeft de bijbehorende leefstijl volledig omarmt.

De 41 jarige Marjolijn was een fanatiek hardloopster. “Ik liep twee keer per week 10 kilometer en genoot van wedstrijden als de Dam tot Dam loop. Ik trainde voor de halve marathon, en deed nog aan cardio. Toen ik last van mijn heup kreeg en dit niet overging kreeg ik uiteindelijk de diagnose fibromyalgie. Van het ene op het andere moment kon ik niets meer.”

Nooit meer sporten

Sporten was op dat moment geen optie meer voor Marjolijn. Alles wat ze deed, was pijnlijk. Dat ze stopte met bewegen was al snel merkbaar. Haar lichaamsgewicht nam toe, en hoe ze haar best ook deed, het ging er niet meer af. Toen ze een folder van Zlim in de bus kreeg dacht ze: “dit heeft zo moeten zijn.” Ondanks haar scepsis maakte ze een afspraak voor een intake bij Zlim in Huizen.

Slanker en fitter

“De ontvangst was zo super, de medewerkers zijn echt geweldig. Toen ik over mijn fibromyalgie begon stelden ze me gelijk gerust. Daar hadden ze al ervaring mee. Door het onbelast sporten in een verwarmde cabine zou dat gewoon kunnen. Ik ben gestart en nooit meer gestopt.”

Bij de eerste kuur van tien weken daalde haar gewicht. “Maar op een verantwoorde manier, zodat je niet in no-time afvalt en daarna weer mega aankomt. Ik zat na die 10 weken zelfs al onder mijn streefgewicht en voelde me super!” Ook merkte Marjolijn dat haar lichaam er enorm baat bij had om op deze manier te bewegen. Ze had veel minder pijn bij dagelijkse handelingen. “Als iets zoveel positief effect op je hele lichaam heeft, dan kies je er vanzelf voor om het te blijven doen”, zegt Marjolijn, “ik sport nog altijd één keer in de week bij Zlim.”

Voor altijd lekker in je vel met Zlim

Blijven genieten van lekker eten

Ook het voedingsadvies wat ze tijdens haar eerste kuur kreeg nam ze ter harte. Ze vond het een verademing om te weten dat je zeker mag genieten, maar dat je je bewust bent van wat je eet. “Ik snoep ook best. Ik bak bijvoorbeeld heel graag. En ik geniet dan gerust van twee cupcakes, maar ik eet ze niet meer alle 20 zelf op.”

Dat kost haar helemaal geen moeite, gelukkig. Ze blijft goed op gewicht en voelt zich heerlijk. Zlim is echt haar leefstijl geworden. Zo is ze in haar zittende beroep altijd op zoek naar een beetje beweging. “Een wandelingetje tijdens de lunchpauze, de trap in plaats van de lift. Dat is natuurlijk ook beter voor mijn fibromyalgie. Het gaat vanzelf, ik denk er niet eens bij na.”

Op tijd signaleren door weegmomenten

De verloren kilo’s zijn dus niet meer teruggekomen. “Ik heb natuurlijk ook nog regelmatig mijn weegmomenten. Daardoor signaleer je het op tijd als je gewicht stijgt en kun je makkelijker ingrijpen. Ik voel me echt heerlijk, en raad het iedereen aan. Door bij Zlim te sporten zit ik zoveel beter in mijn vel. Dat maakt alles gemakkelijker.”

De begeleiding verdient van haar ook zeker een dikke tien. “Het zijn stuk voor stuk heel bijzondere vrouwen. Super vriendelijk, lief en oprecht geïnteresseerd in hoe het met je gaat en wat je bezig houdt. Je krijgt echt een band.”

Sporten bij Zlim is een feestje

Doordat ze zich zo goed en fit voelt is het voor Marjolijn ook makkelijk om haar leven in balans te houden. De vaste sportafspraak die staat, de gezellige en lieve dames die je coachen en het blijvende fitte en slanke lijf. Voor Marjolijn is sporten een feestje. Net als de ozoncabine, trouwens!

Wil je ook net als Marjolijn vol energie door het leven? Zlim helpt je graag op weg je balans te vinden tussen gezond en genieten.

Benieuwd wat zlim voor jou kan betekenen?