Gratis figuuranalyse aanvragen

De figuuranalyse is je eerste kennismaking met zlim. Je wordt uitgebreid geïnformeerd over onze unieke methode. Vervolgens word je op 9 plaatsen zorgvuldig gemeten door het deskundig opgeleide personeel. Aan de hand van deze resultaten wordt bepaald welke individuele resultaten haalbaar zijn. Elke vrouw is immers verschillend.

Twijfel niet langer, ontdek wat jij kan bereiken

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Gegarandeerd resultaat mét schriftelijke centimeter garantie

Wordt het gegarandeerde resultaat niet bereikt, dan betaalt zlim een evenredig deel van de kuurkosten terug! Zo kan je zonder twijfels aan je kuur beginnen.

Vergoeding zorgverzekeraar

Afhankelijk van uw zorgverzekeraar en het pakket, wordt mogelijk het onderdeel dieetkosten van onze kuur geheel of gedeeltelijk vergoed. U ontvangt hiervoor een aparte factuur.

Medisch verantwoorde aanpak

Bewezen concept gebaseerd op individuele en motiverende begeleiding, gezonde voeding en doelgericht bewegen. Dé aanpak voor blijvend resultaat op lange termijn.

Waarom kom je aan tijdens de overgang?

Waarom kom je aan tijdens de overgang?

Ineens past dat leuke rokje niet meer. En dat jasje zit plotseling toch wel erg krapjes bij de armen. Herkenbaar? Vast wel. Want veel vrouwen nemen in en rond de menopauze wat toe in gewicht. Dat komt doordat in de overgang je basale energiebehoefte afneemt, terwijl je meestal net zo veel blijft eten en soms zelfs wat meer . De basale energiebehoefte is de energie die je nodig hebt om alle processen in je lichaam goed te laten functioneren als het in totale rust is. Daarbij moet je denken aan de stofwisseling, je hart- en longfunctie, de verwarming van je lichaam, et cetera.

Hoe groot die energiebehoefte is, hangt af van je geslacht  – mannen verbruiken meer dan vrouwen -, je lengte, je gewicht en je leeftijd. Ook de voortplantingsfuncties kosten energie. Het lichaam heeft calorieën nodig voor de eisprong en wat denk je van de menstruatie? Het is niet voor niets dat veel vrouwen vier dagen voordat ze ongesteld worden ineens meer gaan eten. Het lichaam geeft dan signalen af dat ze alvast energie moeten gaan sparen voor het proces dat over een paar dagen gaat komen.

Wat verandert er in de overgang: – Omdat de voortplantingsfuncties afnemen, heeft je lichaam daar niet of nauwelijks meer energie voor nodig. – Je totale basale energiebehoefte neemt af. – Je smaak gaat veranderen. Voorheen kun je gek zijn op hartige dingen, maar nu heb je meer trek in zoetigheid. Het gevaar daarbij is dat je veel eerder tussendoortjes gaat snoepen en daar zitten veel calorieën in.

Gewichtstoename en je eetpatroon

Tijdens de menopauze verandert je energiebehoefte. Zo heeft een vrouw in de periode van de menopauze ongeveer 1850 kcal per dag nodig. Stel dat je een chocoladereep van 100 gram neemt, dan zit je al snel aan 580 tot 620 kcal, afhankelijk van welke soort je neemt. Wanneer je zo’n reep zou eten naast de gewone maaltijden krijg je dus veel te veel calorieën binnen. Naast de verminderde energiebehoefte veranderen tijdens de menopauze ook vaak de levensstijl en de levensomstandigheden.

Gewichtstoename verklaard

Een overschot aan calorieën wordt opgeslagen als vet, hierdoor word je dikker. Bij vrouwen gaat vet meestal op de heupen, de armen en de buik zitten. Wanneer je iets dikker wordt is dat niet direct reden voor groot alarm, maar het is wel van belang ervoor te zorgen dat er geen overgewicht ontstaat. Met name in de buikstreek kan vet gevaarlijk zijn. Hier heeft vet namelijk de neiging om zich tussen de organen te nestelen, wat zorgt voor gezondheidsrisico’s zoals een hoge bloeddruk en hoger cholesterolgehalte. Door dit vet wordt de alvleesklier gedwongen meer insuline af te geven aan het bloed, uiteindelijk kan dit zelfs leiden tot diabetes type 2. Natuurlijk is voorkomen beter dan genezen. Het is verstandig om actie te ondernemen wanneer je merkt dat je echt aan het uitdijen bent. Bij zlim hebben we veel ervaring met vrouwen in de overgang. Met onze combinatie van voedingsbegeleiding en doelgerichte oefeningen helpen we je weer naar maatje “lekker in je vel’’!

overgang foto

4p 20min Ingrediënten: 600g gnocchi 165g olijven 200g feta 2 teentjes knoflook 100g kappertjes 1…

Lees meer >

Ingrediënten voor 4p 4 luxe speltbolletjes 450g aardappelpartjes 400g geschilde asperges 4 linzenburgers 2 avocado’s…

Lees meer >

4 personen 15 min Ingrediënten 200g sojabonen 1 zak rode biet julienne (AH) 1 doosje…

Lees meer >