Afvallen boven de 60 jaar

Steeds meer ouderen in Nederland krijgen te maken met overgewicht. Om ziektes te voorkomen is het enorm belangrijk om hier iets aan te doen. Aan het afvallen boven de 60 jaar zitten helaas wel verschillende risico’s verbonden. Zlim kan jou helpen om op een verantwoorde manier af te vallen. Hoe we dat doen? Dat leggen we je graag uit.  

Wat is een gezond gewicht voor mensen boven de 60 jaar? 

Voor ouderen is het lastig om vast te stellen wat een gezond gewicht is. Bij de wat jongere doelgroep kun je dit eenvoudig achterhalen door je BMI te berekenen. Maar bij ouderen boven de 60 jaar kan de BMI een vertekend beeld geven. Dit heeft ermee te maken dat ouderen bot- en spierweefsel verliezen en er is een andere vetverdeling over het lichaam. Daarnaast wordt er bij het berekenen van je BMI geen rekening gehouden met de plekken waar het vet zit. Je kan er bijvoorbeeld dus vol uitzien en toch ondergewicht hebben.  

Wij raden aan om naast het berekenen van je BMI ook na te gaan of je tailleomtrek gezond is. Wanneer een van deze zaken te hoog of te laag is, is het verstandig om hier wat aan te doen. Of je nu wil aankomen of afvallen boven de 60 jaar, Zlim kan jou helpen.  

Overgewicht bij senioren 

Een steeds groter gedeelte van de ouderen in Nederland hebben last van overgewicht. Toch raden we alleen senioren met zwaar overgewicht écht af te gaan vallen. Afvallen boven de 60 jaar kan namelijk verschillende risico’s met zich meenemen. Je kan bijvoorbeeld spierkracht verliezen en je botten worden minder sterk. 

Als je wil afvallen boven de 60 jaar is het belangrijk om naar een specialist te gaan. Bij Zlim hebben we diëtisten in huis die precies weten wat jij wel en niet kunt eten om alsnog voldoende vitamines en mineralen binnen te krijgen. Daarnaast is het bij ons mogelijk om te sporten in warmtecabines onder deskundige begeleiding. Hierdoor is het mogelijk om te bewegen zonder spierpijn te ervaren. Dus hoeveel je ook wil aankomen of afvallen boven de 60 jaar, bij Zlim kan het op een verantwoorde manier.  

Waarom afvallen boven de 60 jaar? 

Overgewicht neemt verschillende risico’s met zich mee. Dit geldt niet alleen voor ouderen, maar voor iedereen. Mensen die last hebben van overgewicht zijn over het algemeen sneller moe bij lichamelijke inspanning en hebben meer last van hun gewrichten. Zeker bij 60+’ers zijn het de knieën, heupen en rug die moeite hebben om het extra gewicht te moeten dragen.  

We zien dat klachten als suikerziekte en trombose steeds vaker voorkomen bij ouderen met overgewicht. Ook de kans op hart- en vaatziekten wordt steeds groter naarmate de periode van het overgewicht langer wordt. Zeker het vet rond de buik verhoogt het risico. Afvallen boven de 60 jaar is dus belangrijk om allerlei ziekten te voorkomen.  

Afvallen boven de 60 jaar doe je zo 

Je bent nu op de hoogte van de risico’s van overgewicht bij ouderen. Maar hoe ga je dan aan de slag? Laten we vast eerlijk met je zijn: afvallen boven de 60 jaar is lastiger dan wanneer je jonger bent. Het kan namelijk zo zijn dat je vroeger nooit op je gewicht hoefde te letten, en nu ineens geconfronteerd wordt met een langzame gewichtstoename. Dit komt omdat de hoeveelheid energie in kilocalorieën die je per dag verbruikt minder wordt.  

Voeding 

Helaas zien we dat de tussendoortjes het grootste probleem zijn bij mensen boven de 60 jaar die willen afvallen. Dit zien we voornamelijk terug bij vrouwen. Vanaf een bepaalde leeftijd gaan zij minder eten, maar blijven wel hun bonbonnetje en toastje eten bij een glaasje wijn. Je krijgt hierdoor minder voedingsstoffen binnen.  

Bij Zlim kunnen wij jou helpen de juiste balans te vinden tussen gezond en genieten. Zeker voor vrouwen boven de 60 jaar is het belangrijk om heerlijk te genieten van het leven. Daar hoort een lekker toastje en een wijntje nou eenmaal bij, dat snappen we. Wij gaan jou helpen meer verantwoorde voeding te eten zodat je minder ongezonde tussendoortjes pakt. En geloof me, dat bonbonnetje kun jij nog steeds eten! 

Beweging 

Voeding is natuurlijk ontzettend belangrijk om te kunnen afvallen boven de 60 jaar. Maar ook voldoende beweging is van groot belang. Voor ouderen boven de 60 jaar kan de verkeerde of te veel beweging ook risicovol zijn. Het kan de kwaliteit van de botten en spieren namelijk aantasten. Natuurlijk is een dagelijkse wandeling altijd gezond, maar je moet wel opletten wanneer je gaat sporten in een sportschool. 

Bij Zlim is het mogelijk om te bewegen in warmtecabines. Dit is een verantwoorde manier om te bewegen voor mensen die willen afvallen boven de 60 jaar. Onder deskundige begeleiding voer jij oefeningen uit die volledig zijn afgestemd op jouw leeftijd, conditie en fysieke tekorten of klachten. 

Ondergewicht en ondervoeding bij ouderen 

Naast overgewicht komt bij mensen boven de 60 jaar ook regelmatig ondergewicht voor. Ouderen raken ondervoed wanneer zij 3 dagen niet of nauwelijks gegeten hebben of wanneer er een week minder wordt gegeten dan normaal. Naarmate je ouder wordt kan het voorkomen dat je minder trek hebt en dus minder gaat eten. Ondergewicht komt voornamelijk voor bij ouderen in zorginstellingen en ziekenhuizen. 

Onze diëtisten en voedingsdeskundigen kunnen jou helpen om ervoor te zorgen dat je de juiste voeding binnenkrijgt. Ons doel is om jou weer langzaam terug te brengen naar een gezond gewicht. Dus of je nu wil aankomen of afvallen boven de 60 jaar, Zlim kan jou helpen! 

Aankomen of afvallen boven de 60 jaar? Kies voor Zlim 

Zlim gaat voor een persoonlijk en medisch verantwoorde aanpak. Iedere vrouw is bij ons uniek en volgt daarom een individueel programma. De Zlim methode is gebaseerd op gezond eten in combinatie met doelgericht bewegen en ozontherapie. De methode is geschikt voor jong en oud, dus ook voor vrouwen die willen aankomen of afvallen boven de 60 jaar.  

Wil jij meer informatie of wil je graag kennis maken met een van onze specialisten? Kom dan vrijblijvend langs voor een kennismakingsgesprek 

Benieuwd wat Zlim voor jou kan betekenen?