De waarheid achter buikvet verliezen bij vrouwen

Buikvet verliezen vrouw

Veel vrouwen willen graag buikvet verliezen omdat zij zich niet fijn voelen met een wat vollere buikIedere vrouw heeft buikvet nodig om te overleven, maar te veel buikvet is ook niet goed. Te veel buikvet is namelijk ongezond en het verhoogt het risico op gezondheidsproblemen zoals een hoge bloeddruk, een hoog cholesterol, diabetes type 2 en hart- en vaatziekten. Wil jij als vrouw buikvet verliezen? Dan kan Zlim jou helpen!  

Waar komt buikvet vandaan en waarom is het ongezond?

Veel vrouwen vinden buikvet niet mooi en willen dit daarom het liefst zo snel mogelijk kwijtraken. Natuurlijk heeft iedere vrouw buikvet, ook de vrouwen die een sixpack hebben. Maar wat niet altijd wordt beseft is dat buikvet (of een gebrek eraan) ook gevolgen kan hebben. Wanneer je geen vet in en op je buik hebt kun je niet overleven. Als we het hebben over buikvet kunnen we eigenlijk twee soorten onderscheiden:  

 

  1. Vet op je buik (onderhuids vet), dit bevindt zich tussen je huid en je spieren. Dit is het buikvet dat je beet kunt pakken en wat zacht aanvoelt. 
  2. Vet in je buik (orgaanvet), dit vet wordt ook wel visceraal vet genoemd. Het vet zit dan rond de belangrijke organen. Denk hierbij aan het hart, de longen, de lever en de maag.  

 

Je lichaam heeft buikvet nodig om schokken van buitenaf op te kunnen vangen en hormonen aan te maken. Maar te veel buikvet is niet gezond en het zorgt ervoor dat je buik naar buiten wordt gedrukt. Hierdoor ervaar je een dikkere buik. Veel vrouwen willen buikvet verliezen omdat ze dit niet mooi vinden en zich er niet prettig bij voelen. 

 

Waar kom het buikvet vandaan?

Eigenlijk is het heel simpel: stress en te veel calorieën zorgen ervoor dat jouw lichaam meer buikvet aanmaakt. Het is dan ook belangrijk dat je niet te veel calorieën eet en dat je deze calorieën ook weer verbruikt. Dit doe je door de juiste voeding en voldoende te bewegen.  

 

Ook stress kan ervoor zorgen dat jij meer buikvet krijgt. Wanneer jij stress ervaart maakt jouw lichaam meer van het hormoon cortisol aan. Dit wordt ook wel het stresshormoon genoemd. Een verhoogde cortisolwaarde kan ook komen door te weinig slaap of ongezond eten. Vrouwen die meer buikvet hebben geven in de meeste gevallen ook aan veel stress in hun leven te ervaren. Coristol zorgt er op twee manieren voor dat jij dikker wordt: 

 

  1. Een hoge cortisolwaarde zorgt ervoor dat jouw lichaam overtollige calorieën als buikvet opslaat. Daarnaast verhoogt het je eetlust waardoor je eerder geneigd bent te gaan snacken.  
  2. Je weet nu waar buikvet vandaan komt en waarom het ongezond voor je kan zijn. Veel vrouwen willen buikvet verliezen, maar hoe doe je dat?  

Fouten die vrouwen maken wanneer ze buikvet willen verliezen

Ben jij een vrouw die er klaar voor is om wat te doen aan het te veel aan buikvet? Prima idee! Maar helaas merken wij dat veel vrouwen dit in eerste instantie helemaal verkeerd aanpakken waardoor zij geen of weinig resultaat ervaren. Daarom bespreken we eerst wat je vooral niet moet doen als je als vrouw buikvet wil verliezen. En daarna wat je er nu wel aan kunt doen. 

Het vermijden van vetten is niet de oplossing om buikvet te verliezen bij vrouwen

Veel vrouwen denken dat zij meer buikvet creëren wanneer ze meer vet eten. Natuurlijk word je dikker van vette friet en een snack, maar er zijn ook heel veel goede vetten. Denk aan avocado, olijfolie, noten en vette vis. Je wordt dus niet altijd dikker van het eten van vet in voeding. Deze vetten bevatten uiteraard wel veel calorieën, maar zorgen voor een langer verzadigd gevoel. Daarnaast activeren ze in lage mate insuline, wat alleen bij te hoge waardes vet gaat opslaan.  

Op dieet gaan gaat een vrouw niet helpen om buikvet te verliezen

Deze zal je misschien al wel eens gehoord hebben, maar op dieet gaan helpt een vrouw niet om buikvet te verliezen. Je krijgt er dus ook geen strakke buik van! Het kan zijn dat je tijdelijk gewicht verliest door te diëten maar het merendeel van de vrouwen zal vervolgens weer terugvallen naar het oude gewicht. Het gaat erom dat je de juiste voeding binnenkrijgt en daarbij voldoende beweegt. Bij Zlim helpen we je bij de keuze in gezonde voeding. 

Vrouwen verliezen geen buikvet met cardiotraining

Dit komt misschien als een schok binnen voor veel vrouwen. Maar wil jij als vrouw buikvet verliezen? Dan is cardio, bijvoorbeeld hardlopen, niet de beste manier om af te vallen! Het is waar dat je met cardio calorieën verbrand, maar er zijn ook een aantal nadelen aan verbonden. Met cardio realiseer je een grotere aanmaak van het antistresshormoon cortisol. Dit zorgt ervoor dat jouw lichaam meer buikvet opslaat. Bij vrouwen die langdurig aan cardio doen daalt het testosterongehalte. Dit hormoon is eigenlijk juist zeer belangrijk om de vetverbranding te stimuleren.  

Buikspieroefeningen werken niet om buikvet te verliezen bij vrouwen

Er zijn veel vrouwen die denken dat alleen het doen van buikspieroefeningen zorgt voor een strakke buik, maar niets is minder waar. Buikspieroefeningen uitvoeren is gezond, zorgt voor sterkere buikspieren, het voorkomt blessures, zorgt voor minder kans op rugpijn en het verbetert de balans en stabiliteit bij je dagelijkse activiteiten. Toch zorgen buikspieroefeningen er niet per se voor dat vrouwen buikvet verliezen. Een gezond voedingspatroon is hierbij onmisbaar, anders gaat het gewoonweg geen verschil maken. En je wilt natuurlijk ook dat de moeite zichtbaar wordt. 

 

Benieuwd wat Zlim voor jou kan betekenen?

Wat moet je dan wel doen om buikvet te verliezen bij vrouwen?

Je weet nu wat je zeker niet moet doen wanneer je als vrouw buikvet wil verliezen. Maar wat moet je dan wel doen? Hoe verliezen vrouwen buikvet? Hieronder geven wij jou een aantal handige tips:  

Tip 1: Met een eiwitrijk ontbijt kun je als vrouw buikvet verliezen

Je hebt waarschijnlijk al wel eens gehoord dat het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag is. Wanneer je iets verkeerds eet als ontbijt kan dit een grote impact hebben op de vetverbranding van die dag. Zorg ervoor dat jouw ontbijt eiwitrijk is (minimaal 25 gram eiwitten). Voorbeelden van dingen die je dan kunt eten zijn zaden, pitten, noten, ei, yoghurt of kwark (uiteraard zonder smaakje) of gezond eiwitpoeder (ook zonder smaakje). Een eiwitrijk ontbijt is de eerste stap van de dag om buikvet bij vrouwen te verliezen! 

Tip 2: Verbrand ’s nachts buikvet tijdens het slapen

Dat klinkt niet verkeerd, buikvet verliezen bij vrouwen tijdens het slapen! Wat doe jij in de uren voordat jij naar bed gaat? Deze uren zijn bepalend voor de mate waarin jij buikvet zal verbranden tijdens de nacht. Wil jij als vrouw buikvet verliezen tijdens je slaap? Dan is het belangrijk om met een licht hongergevoel te gaan slapen. Voor veel vrouwen werkt de regel ‘niets meer eten na het avondeten’ dan ook erg goed. Eet twee tot drie uur voor het slapen niets meer. Wanneer jij jouw lichaam op die laatste uren van de dag voldoende rust geeft, kan het alle voedingsstoffen goed verwerken en zijn je hormonen in een goede balans om ’s nachts het vetverbrandingsproces ongestoord door te laten draaien. Let dus op met avondsnacks!  

Tip 3: Een goede lunch helpt vrouwen om buikvet te verliezen

De lunch is voor veel vrouwen de lastigste maaltijd van de dag om gezond te eten. Dit komt omdat dit in de meest gevallen de enigste maaltijd is die je niet thuis eet. Je krijgt hierbij meer te maken met de omstandigheden op je werk. Zo kan het zijn dat al jouw collega’s iedere dag bij een cafetaria gaan eten. Verkopen ze daar ook gezond eten? Wat zijn de prijzen voor het eten? Wat eten mijn collega’s?  

 

Als je als vrouw buikvet wil verliezen is het belangrijk om de keuze voor jouw lunch zelf in de hand te houden en niet af te laten hangen van wat jouw collega’s doen. Verkoopt de cafetaria gezond eten tegen fatsoenlijke prijzen? Dan kan je dit uiteraard gewoon eten. Maar dit is voor de meeste vrouwen helaas niet het geval. Maak dan thuis een lunch klaar en neem deze mee naar je werk. Heb je hier geen tijd voor? Dan zijn smoothies en salades ook een goede oplossing. Je kan ook ’s avonds een extra portie avondeten maken en dit meenemen naar je werk!  

Tip 4: Drink direct na het opstaan twee glazen water

Het is logisch dat je ’s ochtends lichtelijk uitgedroogd bent wanneer je opstaat. In de acht uren dat jij slaapt verdampt er een hoop water uit je lichaam. Doordat jij jouw lichaam direct voorziet van water, wordt de verbanding van het buikvet gestimuleerd.  

Tip 5: Ga op zoek naar een afslank buddy

Veel vrouwen vinden het lastig om hun motivatie vast te houden tijdens het verliezen van buikvet. Dit is best logisch, omdat wij mensen sociale dieren zijn. We zien regelmatig dat mensen naar andere mensen trekken die vergelijkbaar zijn, maar dat mensen zich ook gaan gedragen naar de waardes van de groep. Zijn al je vrienden wat dikker? Dan is de kans groot dat jij ook dikker bent. Hebben zij allemaal een bepaald opleidingsniveau? Dan heb jij dit waarschijnlijk ook. Wil jij als vrouw buikvet verliezen? Omring jezelf dan met vrouwen die ook buikvet willen verliezen. Ga op zoek naar een afslank buddy! Door je in deze omgeving te bevinden zal je merken dat je minder moeite hebt om gezonder te eten. Motiveer elkaar om buikvet te verliezen!  

Focus op een gezonde leefstijl en de juiste voeding met Zlim

Zlim staat voor een gezonde levensstijl. Wij zien dat veel vrouwen moeite hebben om buikvet te verliezen en het eventuele resultaat vervolgens te behouden. Daarom kunnen wij deze vrouwen helpen met blijvend afvallen! Dit doen wij middels de bewezen Zlim methode. Je slankt niet alleen af, maar je gezondheid in het algemeen gaat er een stuk op vooruit. Je voelt je weer zelfverzekerd en gelukkig. Bij Zlim is iedere vrouw uniek. Daarom volg je ook een persoonlijk programma dat helemaal is afgestemd op jouw leeftijd, conditie en fysieke tekorten of klachten. De Zlim methode is gebaseerd op gezond eten in combinatie met doelgericht bewegen en ozontherapie. In een aangenaam verwarmde cabine voer je onder deskundige begeleiding oefeningen uit. Dit is medisch verantwoord en je ervaart hierdoor geen spierpijn. Bij Zlim kan iedere vrouw buikvet verliezen! Wij staan ervoor garant dat jij jouw doelen gaat realiseren.  

Wil jij eindelijk buikvet verliezen? Kom langs voor een kennismakingsgesprek!

Ben jij klaar om als vrouw aan de slag te gaan met het verliezen van buikvet? Laat ons je dan helpen. Ben jij benieuwd of de Zlim methode bij jou past? Kom dan eens langs voor een kennismakingsgesprek. Wij leggen je van A tot Z uit hoe het in zijn werk gaat, wat je te wachten staat en wat je van ons kan verwachten. Twijfel niet en neem gerust vrijblijvend contact met ons op!  

Benieuwd wat Zlim voor jou kan betekenen?