Wat kan onze diëtist voor jou betekenen?

Een diëtist in omgeving Eindhoven bij Zlim

Wil jij eindelijk jouw doelen bereiken? Jezelf weer lekker in je vel voelen en een gezonde levensstijl creëren? Dan ben je bij een diëtist van Zlim in omgeving Eindhoven aan het juiste adres. Middels de bewezen Zlim methode helpt onze diëtist jou om jouw doelen te realiseren. Wil je weten wat onze diëtist in de omgeving van Eindhoven voor jou kan betekenen? Lees dan snel verder! 

Wat kan onze diëtist in omgeving Eindhoven voor jou betekenen?

Een diëtist begeleidt mensen die willen afvallen of aankomen. Ook geeft een diëtist een uitgebreid voedingsadvies aan mensen die chronisch ziek zijn en hierdoor een aanpast eetpatroon moeten creëren. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld hart- en vaatziekten, diabetes, longziekten of kanker. Ook adviseert een diëtist over de voeding tijdens een zwangerschap, bij voedselallergieën of bij het beoefenen van een (top)sport. Een diëtist kan er ook voor kiezen om zich te specialiseren op één van deze gebieden. Zlim beschikt ook over diëtisten in de omgeving van Eindhoven. 

 

Ben jij op zoek naar een diëtist in omgeving Eindhoven? Dan kun je terecht bij Zlim. Onze diëtisten zijn gespecialiseerd in het begeleiden van vrouwen die willen afvallen. Je kunt ook bij ons terecht wanneer je last hebt van gewrichtsklachten, artrose, reuma, artritis of fibromyalgie. Bij Zlim in omgeving Eindhoven ontvang je een uitgekiend bewegingsprogramma en een persoonlijk voedingsschema van onze diëtist.  

Geen pillen, maar gezonde voeding en de juiste beweging als medicijn

Al die doosjes, flesjes en potjes in het afslank-schap bij de drogisterij in Eindhoven. Werkt dit nou echt? Op de verpakkingen lees je eigenlijk dat je met een simpel pilletje al snel een summerbody creëert. Die fabrikanten mogen dit ook zeggen, omdat de producten worden beschouwd als voedingssupplementen en dus niet onder de veel strengere geneesmiddeenregels vallen. 

 

Door de pillen zelf val je niet af. Het kan zo zijn dat je in het begin wellicht (tijdelijk) een beetje afvalt, maar dat komt ook doordat jij op dat moment iets bewuster bezig bent met wat je eet. Onze diëtist van Zlim in omgeving Eindhoven staat voor een gezonde levensstijl. Geen pillen, maar afvallen door doelgericht te bewegen en de juiste voeding te eten.  

Benieuwd wat Zlim voor jou kan betekenen?

Wat is nou eigenlijk het verschil tussen een diëtist, gewichtsconsulent en voedingsdeskundige?

Een diëtist, gewichtsconsulent en een voedingsdeskundige zijn drie begrippen die regelmatig door elkaar gebruikt worden. Ook in de omgeving van Eindhoven. Toch zijn het drie verschillende dingen. Laten we dit even toelichten.  

 

Wat doet een diëtist? 

Wat een diëtist is hebben we uiteraard al aan je uitgelegd. Een diëtist is een beschermde titel. Dit wil zeggen dat niet iedereen zichzelf zo mag noemen. Een diëtist beschikt namelijk over een HBO diploma voeding en diëtiek en is ingeschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici. Een diëtist in onder andere Eindhoven mag mensen helpen die een ziekte of medische aandoeningen hebben waarbij speciale voeding nodig is. Dit mag een gewichtsconsulent of voedingsdeskundige niet.  

 

En wat doet een gewichtsconsulent? 

Iedereen mag zichzelf een gewichtsconsulent noemen, het is namelijk geen beschermde titel. Ook mensen zonder opleiding mogen zichzelf dus zo noemen. De titel zegt in tegenstelling tot een diëtist niet zo veel over hoe iemand werkt. Wel is er een erkende opleiding tot gewichtsconsulent. Wanneer je deze hebt afgerond kun je jezelf inschrijven bij beroepsvereniging BGN. Zij begeleiden mensen met overgewicht naar een gezonde leefstijl. Deze mensen moeten in principe wel gezond zijn. Mensen met medische aandoeningen zoals diabetes, PDS of voedingsallergieën moeten worden doorverwezen naar een huisarts of diëtist. Zlim in de omgeving van Eindhoven houdt hier dan ook echt rekening mee. 

 

En hoe zit het dan met de voedingsdeskundige? 

Ten slotte hebben we nog de voedingsdeskundige. De naam zegt het al, een voedingsdeskundige richt zich op het geven van voedingsadviezen. Iedereen mag zich in principe een voedingsdeskundige noemen. Aan de hand van de titel kan je dus niet zo goed vaststellen hoe iemand werkt en wat hij of zij precies doet. Daarom is het altijd handig om na te vragen aan een voedingsdeskundige welke opleidingen hij of zij heeft afgerond. Wij bij Zlim in omgeving Eindhoven hebben gediplomeerde voedingsdeskundigen in huis.  

Kom eens langs voor een kennismakingsgesprek met onze diëtist bij Zlim in omgeving Eindhoven

Ben jij op zoek naar een diëtist in omgeving Eindhoven? Of ben jij er na het lezen van deze pagina achter gekomen dat je eigenlijk terecht moet bij een gewichtsconsulent of voedingsdeskundige? In beide gevallen ben je bij Zlim in omgeving Eindhoven aan het juiste adres. Middels de Zlim methode helpen wij vrouwen om hun doelen te realiseren. Dus waar wacht je nog op? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op en kom eens langs voor een kennismakingsgesprek met een van onze diëtisten in de omgeving van Eindhoven!    

 

Benieuwd wat Zlim voor jou kan betekenen?