Doelgerichte fitness voor vrouwen

Fitness voor vrouwen

Veel vrouwen streven naar een slanker en fitter lichaam. Een manier om dit doel te realiseren is fitness voor vrouwen. Er zijn verschillende oefeningen voor onder andere de buik, benen en billen. Wij bespreken deze oefeningen met je. Vervolgens gaan we kijken wat de meest gemaakte fouten zijn door vrouwen tijdens de fitness. Wij hebben ook onze eigen methode van fitness voor vrouwen ontwikkeld, maar dan net even anders. Wil jij meer weten over deze Zlim methode? Wij vertellen je er meer over.

Fitness oefeningen voor vrouwen

Wat zijn voor jou de perfecte oefeningen om af te vallen? Misschien moet je wel verschillende oefeningen uitproberen en combineren om jouw persoonlijke doel te bereiken. De buik, benen en billen zijn de drie punten waar de meeste vrouwen niet tevreden over zijn. Wil jij deze punten verbeteren? Dan zijn er verschillende fitness oefeningen voor vrouwen, waarmee je de weg naar een fitter lichaam versnelt. Wij nemen een aantal van deze oefeningen met je door.

Buik

Veel vrouwen zijn ontevreden met hun welbekende “love handles” of hun buikje. Er zijn een aantal fitness oefeningen voor vrouwen die je kunt doen om dit probleem te verhelpen. Als eerst heb je crunches. Hiermee train je de bovenste buikspieren. Je gaat met je knieën gebogen op je rug liggen. Zet je voeten plat op de grond en leg je handen lichtjes aan de achterkant van je hoofd. Til vervolgens je bovenlichaam een klein stukje omhoog terwijl je naar het plafond kijkt. Deze positie probeer je twee seconden vast te houden waarna je langzaam weer terug zakt. Til jezelf omhoog met de kracht uit je buikspieren en dus niet met je handen.

Een andere goede fitness oefening voor vrouwen zijn de side crunches. Dit is eigenlijk dezelfde oefening als net, alleen leg je jouw benen niet met gebogen knieën neer maar leg je deze schuin naar één kant. Op deze manier train je de schuine buikspieren. Wissel wel af en toe van kant voor het optimale resultaat. Dit kan bijvoorbeeld om de tien crunches zijn.

Benen

Slanke benen creëren, spieren opbouwen en cellulitis tegengaan. Allemaal doelen de je kunt realiseren door middel van beenoefeningen. Een bekende fitness oefening voor vrouwen is de squat. Het voordeel van de squat is dat je niet alleen je benen traint, maar ook je billen en dijen. Zet je voeten gelijk aan je schouders. Houdt je rug en gezicht recht en zak vervolgens langzaam door je knieën. Zak door tot je met je knieën en onderbenen een boog van 90 graden maakt. Hiermee behaal je het beste resultaat.

Een andere fitness oefening voor vrouwen is hardlopen. Je zult verstelt staan wat voor effect hardlopen op jouw benen heeft. Je snelheid is hierbij niet heel belangrijk. De opbouw van afstanden is het geen dat bijdraagt aan de opbouw van je spieren.

Billen

Het is algemeen bekend dat het grootste gedeelte van de vrouwen wel strakke billen zou willen hebben. Het klinkt als een lastige plek om te trainen, maar er zijn genoeg fitness oefeningen voor billen voor vrouwen. Om te beginnen hebben we de plié squats. Ga eerst recht staan. Vervolgens zet je jouw benen zover mogelijk uit elkaar terwijl je jouw voeten naar buiten wijst. Zak zover door je knieën tot je echt niet meer verder kan. Hierna kom je weer rustig omhoog. Je kunt het tempo steeds hoger opbouwen voor het beste resultaat.

Je hebt ongetwijfeld al enkele manieren van afvallen in Amersfoort geprobeerd. Maar waarom lukt het steeds niet? Of waarom gaat het in het begin zo goed en zie je op een gegeven moment geen progressie meer? Hier kunnen verschillende redenen voor zijn.

De meest voorkomende reden is dat mensen in Amersfoort hun spiermassa opbouwen. Dit verandert je lichaam in positieve zin, maar dit is niet af te lezen op de weegschaal. Om jouw vooruitgang van het afvallen in beeld te krijgen is het belangrijk om niet alleen naar de weegschaal te kijken, maar ook je taille- en heupomtrek te meten. Wordt de verhouding tussen deze twee kleiner? Dan maak je progressie! Ook het maken van progressiefoto’s helpt je een beter beeld te krijgen bij de vooruitgang van jouw lichaam.

3 veel gemaakte fouten door vrouwen tijdens de fitness

Het komt regelmatig voor dat vrouwen hun doelen niet behalen door middel van fitness. Hier zijn een aantal redenen voor. Wij hebben drie veel gemaakte fouten door vrouwen tijdens de fitness voor je opgesomd.

Bang zijn om een vrouwelijke hulk te worden wanneer je krachttraining doet

Dit is misschien wel de grootste fabel in de fitnesswereld van vrouwen. Je hoort het regelmatig: “Ik wil niet met te zware gewichten werken, ik wil namelijk niet ‘te groot’ worden.” Hier hoef je dus totaal niet bang voor te zijn. Maar één op de miljoen vrouwen heeft zoveel testosteron in haar lichaam, waardoor zij kans maakt op een ‘te groot’ lichaam. Dus ga gewoon lekker met de fitness oefeningen voor vrouwen aan de slag, die jij wilt doen!

Veel vrouwen creëren een obsessie voor buikspieren

Iedereen heeft een sixpack. Alleen wordt deze in de meeste gevallen bedekt door een laagje vet. Wil jij jouw sixpack meer naar voren laten komen? Gebruik dan lichte gewichten en let op je voedingspatroon. Richt een klein gedeelte van je fitnessoefeningen op je buik en de rest op onderdelen waardoor je juist vet verbrandt.

Te weinig aanpassingen in jouw routine

Blijf jij jouw routine te lang uitvoeren? Dan is het tijd om deze aan te passen. Door een te lange tijd dezelfde routine uit te voeren verbruik je steeds minder calorieën met dezelfde intensiteit. Hierdoor blijft jouw vetlaagje gewoon zitten. Pas je routine om de vier tot 6 weken aan, ook wanneer het goed lijkt te werken.

De Zlim methode

Bij Zlim doen we het allemaal net even anders. Wij werken al ruim 30 jaar met de Zlim methode. Het wordt volledig aangepast aan je leeftijd, conditie en fysieke tekorten of klachten. Wij gaan voor meer dan alleen een slanker lichaam. Je wordt fitter, gezonder, zelfverzekerder en daardoor ook gelukkiger! Een uitgekiend bewegingsprogramma in combinatie met een persoonlijk voedingsschema.

Bewegen in onze warmtecabines

Bij ons kun je doelgericht bewegen zonder spierpijn te krijgen. Ja, je hoort het goed: zonder spierpijn! Wij beschikken over speciale warmtecabines met een aangename temperatuur van 36 graden. Onder begeleiding van een deskundige voer je oefeningen uit die op jou zijn afgestemd. De warmte zorgt ervoor dat jij korter hoeft te bewegen dan in de sportschool. Het voorkomt niet alleen spierpijn, het bevordert ook nog eens de doorbloeding van huid- en spierweefsels. Deze methode is ook zeer geschikt voor vrouwen die last hebben van gewrichtsklachten, reuma, artrose, fibromyalgie of artritis. De warmtecabines zijn geschikt voor het doelgericht bewegen voor vrouwen van iedere leeftijd. Je kunt het zien als een meer ontspannen vorm van fitness voor vrouwen, maar dan in een warmtecabine. Dit maakt afvallen een stuk leuker.

Gezonde voeding is de basis voor een fitter lichaam

En dat weten wij als geen ander. Het is belangrijk om een gezond en lekker eetpatroon te ontwikkelen om af te kunnen vallen. Je moet alleen op de hoogte zijn wat, hoeveel en wanneer je mag eten. Wij zijn geen voorstanders van maaltijdvervangers, pillen of shakes. Wij gaan voor persoonlijke voedingsschema’s waarin jouw behoeften en levensstijl worden meegenomen.

Benieuwd wat Zlim voor jou kan betekenen?