Anniek Latour is 34 jaar, 10 jaar getrouwd met Henri en mama van 2 meiden, Puck van 7 en Ymke van 5 jaar. Ze sport sinds januari 2020 bij Zlim en was erg goed op weg met haar nieuwe gezonde levensstijl. Totdat het coronavirus uitbrak en de wereld op z’n kop stond.

“Ik werk als intensive care verpleegkundige bij Zuyderland op locatie Sittard-Geleen. Momenteel werk ik fulltime om samen met mijn collega’s alle zorg te kunnen bieden aan zieke COVID-19 patiënten. De zorg is zwaar. Fysiek, maar zeker emotioneel. Ondanks dat mijn meiden nog jong zijn weten ze dat mama naar de zieke mensen gaat die haar hard nodig hebben. Wat er allemaal om je heen gebeurt en het verdriet wat je dagelijks ziet, raakt je telkens weer.

Gezond eten heeft even geen prioriteit

Na haar werk gaat Anniek op de fiets naar huis om haar hoofd leeg te maken en haar mindset weer om te zetten, zodat ze er weer kan zijn voor haar gezin. Haar eetpatroon was in deze periode erg ongestructureerd. Vooral in het begin van de coronacrisis at ze als het uit kwam. “Soms waren er diensten zo druk, dat ik geen tijd had om te eten en er gewoonweg niet aan dacht om te eten. Mijn broodtrommel was nog vol als ik thuiskwam. Het heeft simpelweg gewoon even geen prioriteit op dat moment.”

Ervaring met Zlim - IC verpleegkundige Anniek Latour

Anniek en haar collega’s worden wel flink verwend door verschillende bedrijven die allemaal lekkere dingen bezorgen. Dan is het moeilijk om niet in de verleiding te komen en alleen maar gebakjes, cake, chocolade en broodjes te eten. “Thuis proberen we gezond te eten en kook ik elke dag. Dat vind ik belangrijk. Als ik late dienst heb eten we in de middag al warm. Toch wordt het steeds moeilijker om het gezonde ritme aan te houden en niet terug te vallen in oude gewoontes. Het sluipt er stiekem toch weer in.

Nu weer lekker zlimmen

“Ik ben blij dat Zlim inmiddels weer open is. De afgelopen maanden was het moeilijk om de structuur erin te houden. Ik heb regelmatig de oefeningen thuis gedaan met de workouts. Op een yogamatje samen met mijn meiden, tussen mijn werkdagen in. Gelukkig wordt het inmiddels ook iets rustiger op onze afdeling. De werkdruk is weer wat minder en kunnen we binnenkort terug naar onze normale werkuren. Ik verheug me op het zlimmen ondanks de 1,5 meter maatschappij. Want dat zal nog wel een tijdje duren.”

We hebben veel dankbaarheid en bewondering voor onze zlimmer Anniek. Fijn dat je jouw verhaal wilde delen met ons.

Benieuwd wat zlim voor jou kan betekenen?