Jammie! Deze heerlijke groente-ei muffins zijn een super lekkere en eiwitrijke lunch. Ook eet je al lekker wat groente tijdens de lunch, waardoor je makkelijker aan je groente-inname op een dag komt. Met dit recept kun je eindeloos variëren met jouw lievelingsgroente.

Ingrediënten voor 6 muffins

  • 6 eieren
  • 2 lente-uien
  • 1/2 paprika
  • Een handvol spinazie
  • Peper
  • Verse kruiden: Koriander/peterselie/basilicum: alle verse kruiden zijn goed

Nodig: muffinvorm, muffinpapiertjes, oven

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de lente-ui, paprika en spinazie heel fijn. Kluts de eieren en voeg wat peper en verse kruiden toe. Doe de muffinpapiertjes in de muffinvorm en doe de groenten erin. Schenk nu in elk muffinbakje wat van het ei-mengsel. Schenk de bakjes niet te vol! Zet de muffinvorm in de oven en bak de ei muffins gaar in 20-25 minuten. Als de muffins klaar zijn, haal je ze niet gelijk uit de oven, maar laat je ze even afkoelen met de klep van de oven op een kier (anders zakken je muffins weer in…).

Eet smakelijk!

Benieuwd wat zlim voor jou kan betekenen?