Gratis figuuranalyse aanvragen

De figuuranalyse is je eerste kennismaking met zlim. Je wordt uitgebreid geïnformeerd over onze unieke methode. Vervolgens word je op 9 plaatsen zorgvuldig gemeten door het deskundig opgeleide personeel. Aan de hand van deze resultaten wordt bepaald welke individuele resultaten haalbaar zijn. Elke vrouw is immers verschillend.

Twijfel niet langer, ontdek wat jij kan bereiken

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Gegarandeerd resultaat mét schriftelijke centimeter garantie

Wordt het gegarandeerde resultaat niet bereikt, dan betaalt zlim een evenredig deel van de kuurkosten terug! Zo kan je zonder twijfels aan je kuur beginnen.

Vergoeding zorgverzekeraar

Afhankelijk van uw zorgverzekeraar en het pakket, wordt mogelijk het onderdeel dieetkosten van onze kuur geheel of gedeeltelijk vergoed. U ontvangt hiervoor een aparte factuur.

Medisch verantwoorde aanpak

Bewezen concept gebaseerd op individuele en motiverende begeleiding, gezonde voeding en doelgericht bewegen. Dé aanpak voor blijvend resultaat op lange termijn.

Vitamine D

Vitamine D advies Gezondheidsraad

Vitamine D, een vetoplosbare vitamine, is belangrijk voor sterke botten en tanden en bevordert de opname van de mineralen calcium en fosfor in het lichaam. Vitamine D speelt ook een rol bij de instandhouding van de weerstand en bij een goede werking van de spieren. Daarnaast zijn er een aantal opvallende verbanden gevonden tussen een lage vitamine D status en een aantal aandoeningen*. Dit hoeft niet perse te duiden op een oorzakelijk verband, maar is zeker een aanleiding voor verder onderzoek:

Waar zit vitamine D in?

Vitamine D wordt onder invloed van zonlicht in de huid aangemaakt. Bij ruime blootstelling aan zonlicht maakt het lichaam bij de meeste volwassenen voldoende vitamine D aan in de huid. Kinderen tot vier jaar en vrouwen die zwanger zijn of borstvoeding geven hebben extra vitamine D nodig. Vitamine D komt van nature uitsluitend voor in voedingsmiddelen van dierlijke herkomst. Deze voedingsmiddelen bevatten echter over het algemeen erg weinig vitamine D. Een uitzondering hierop zijn vette vissoorten (bijvoorbeeld paling, zalm en makreel); zij bevatten iets meer vitamine D. In Nederland wordt vitamine D aan margarine, halvarine en bak- en braadproducten toegevoegd.

Natuurlijke voedingsbronnen  % ADH (volwassen man en vrouw)
Makreel (1 stuk, 100 gram) 320
Halvarine, margarine (voor 4 sneetjes) 60
Ei (1 stuk) 35
Gehaktbal (1 stuk, 100 gram) 10

Hoeveel heb ik nodig? Een gezonde voeding voorziet in principe in voldoende vitamine D voor personen van 4 tot en met 50 (vrouwen en mannen) die een lichte huidskleur hebben en voldoende buiten komen (elke dag 15 minuten tussen 11.00 en 15.00 met hoofd en handen onbedekt) . Alle andere groepen hebben extra vitamine D nodig.

10 microgram vitamine D extra per dag wordt geadviseerd aan:

  • Kinderen tot 4 jaar
  • Personen van 4 tot 50 jaar met een donkere huidskleur of die onvoldoende buiten komen
  • Vrouwen die zwanger zijn
  • Vrouwen en mannen van boven de 50 jaar die voldoende buiten komen
  • Vrouwen tot 50 jaar die een sluier dragen

20 microgram vitamine D extra per dag wordt geadviseerd aan:

  • Personen die osteoporose hebben of in een verzorgings- of verpleeghuis wonen
  • Vrouwen en mannen ouder dan 50 jaar die te weinig buiten komen
  • Vrouwen ouder dan 50 jaar die een sluier dragen

Soms wordt de hoeveelheid vitamine D weergegeven in IE of IU. Dat betekent Internationale Eenheid of in het Engels International Unit. Voor vitamine D geldt:

400 IE (IU) = 10 microgram (of 0,01 milligram)

800 IE (IU) = 20 microgram (of 0,02 milligram)

vitamine D

4p 20min Ingrediënten: 600g gnocchi 165g olijven 200g feta 2 teentjes knoflook 100g kappertjes 1…

Lees meer >

Ingrediënten voor 4p 4 luxe speltbolletjes 450g aardappelpartjes 400g geschilde asperges 4 linzenburgers 2 avocado’s…

Lees meer >

4 personen 15 min Ingrediënten 200g sojabonen 1 zak rode biet julienne (AH) 1 doosje…

Lees meer >